Stillingsopslag orienterer om aktuelle ledige stillinger.

Seniorana­lytiker til detailbetalingsmarkedet

Vær med til at sikre, at borgere og virksomheder kan foretage sikre og effektive betalinger i Danmark. Det er en af Nationalbankens hovedopgaver og er afgørende for, at varer og tjenester kan udveksles i økonomien. Du skal følge og analysere detailbetalingsmarkedet, fx ved at vurdere hvad den øgede digitalisering og nye betalingsmuligheder betyder for det danske betalingslandskab. Med dine gode analytiske evner, formidling og blik for policy kan du blive guld værd for Danmark, for banken og for dine kolleger. Ansøgningsfristen er 13. august 2024.


Deling

Du løser opgaver med et enestående formål

Nationalbanken er den eneste af sin slags. Vi er samfundets bank, statens uafhængige rådgiver og landets vågne øjne på økonomien. Stabile priser, sikre betalinger og finansiel stabilitet kommer ikke af sig selv, og som medarbejder i Nationalbanken spiller du en central rolle i at sikre Danmark en robust økonomi.

Som senioranalytiker på detailbetalinger er du en del af sektionen Politik og Regulering i afdelingen Finansiel Stabilitet. Ved hjælp af høj faglighed, dialog med eksterne og en god forståelse for policy arbejder vi for at sikre at sikre Danmark en robust økonomi.

Dine primære opgaver omfatter:

  • at indgå i et team på tre personer, der analyserer og følger markedet for detailbetalinger i Danmark med fokus på, hvad det betyder for, at borgere og virksomheder har effektive og sikre måder at betale på
  • sammen med resten af teamet at vurdere mulige konsekvenser af udviklingen og eventuelt passende tiltag, der kan danne grundlag for, at vi kan servicere og levere beslutningsoplæg til Nationalbankens direktion
  • at formidle din viden både internt og eksternt i form af bl.a. skriftlige analyser eller præsentationer og kunne forklare Nationalbankens holdninger og budskaber
  • at repræsentere Nationalbanken over for interesseorganisationer, aktører på betalingsmarkedet samt andre danske og internationale myndigheder
  • at være en del af sekretariatet for Betalingsrådet.

Du har de essentielle forudsætninger for at lykkes

I Nationalbanken er vi imødekommende. Vi har fokus på anerkendelse, god ledelse og evnen til at bringe dine og vores forskelligheder i samspil, så du oplever frihed i opgaveløsningen og sparring til at afklare rammer, træffe meningsfulde valg og gøre dig mest mulig handledygtig.

Vi vil, at du både lykkes og trives i rollen som senioranalytiker. Derfor lægger vi vægt på, at du har følgende forudsætninger for at søge stillingen:

  • er vant til at bruge din faglighed til at gå struktureret til dit arbejde – også på områder, du ikke kender godt på forhånd
  • er dygtig til at formidle, både skriftligt og mundtligt
  • du er initiativrig og håndterer dine opgaver med ansvar
  • har en god procesforståelse og politisk sans
  • kan skabe gode relationer internt og eksternt og er en god kollega.

Du er guld værd i Nationalbanken

Der er kun én Nationalbanken. Vores opgaver er at sikre betalinger, føre fastkurspolitik og levere analyser, viden og anbefalinger til gavn for landets økonomi. Dit arbejde og vores vitale systemer har essentiel betydning for det finansielle og politiske Danmark, og for landets internationale relationer.

Arbejdstiden deler vi mellem åbne kontorer med udsigt til vandet på Langelinie Allé og op til to ugentlige distancearbejdsdage. Vi ønsker at sikre rammerne for en effektiv opgaveløsning, en stor sammenfølelse og en god balance mellem livet på og udenfor arbejdet. Samtidig lægger vi stor vægt på din læring og løbende udvikling af kompetencer. Vi mener det, når vi siger, at din udvikling er i højsædet. Du er nemlig guld værd i Nationalbanken.

Hvorfor er det guld værd at søge jobbet?

Du er med til at påvirke, hvordan vi i Danmark betaler fremover.

Hvad er særligt ved at være en del af netop jeres team?

Vi har en uformel omgangstone med fokus på sparring og faglig og personlig udvikling. Vi lægger vægt på at opretholde og videreudvikle det høje faglige niveau. Du får et stort ansvar og et mandat, der matcher. 

Hvilke aktiviteter er værd at fremhæve i teamet??

Nationalbankens idrætsforening tilbyder en masse fritidsaktiviteter, og mange er glade deltagere på de forskellige aktiviteter, især på fitness. Desuden har vi i sektionen med jævne mellemrum ”ryd op i vingaverne”, som altid udvikler sig til en aften med højt humør.

Hvad er god ledelse ifølge nærmeste leder?

God ledelse er tilpasset den enkelte medarbejder. Her skal man leder altid vise interesse, tillid og respekt, ligesom man skal være nysgerrig, anerkende præstationer og ”ville” den enkelte.

Hvor skal jeg arbejde?

Nationalbankens bygning i Havnegade i København gennemgår en større og nødvendig renovering, der tager flere år. Derfor har Nationalbanken adresse på Langelinie Allé 47 i København, mens renoveringen står på.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Chef for Politik og Regulering, Morten Hedegaard Rasmussen på telefon 40 34 06 51. Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Lone Stehr Benjaminsen, lsb@nationalbanken.dk.

Ansøg nu

Vi har gjort det nemt for dig at søge stillingen. Du skal blot uploade dit CV eller din LinkedIn-profil, men skriv gerne et par linjer om, hvorfor du søger jobbet i et tekstfelt. Vi vil gerne sikre en fair rekrutteringsproces, og derfor beder vi dig om at undlade personlige oplysninger som fx billede og oplysning om din alder. Ansøgningsfristen er den 13. august 2024. Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan fremvise straffeattest.

Processen herfra