Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Der er udsigt til, at priserne udvikler sig stabilt i dansk økonomi

​Dansk økonomi er i mild fremgang, understøttet af global vækst og af, at danskerne har genvundet købekraften efter et par år med høj inflation. Beskæftigelsen er fortsat med at stige, men fordi arbejdsstyrken også er vokset, er det sket, uden at presset på arbejdsmarkedet er taget yderligere til det seneste år. Presset på arbejdsmarkedet er kommet ned siden 2022.


Deling

25. september 2024

Dansk økonomi er i mild fremgang, understøttet af global vækst og af, at danskerne har genvundet købekraften efter et par år med høj inflation. Beskæftigelsen er fortsat med at stige, men fordi arbejdsstyrken også er vokset, er det sket, uden at presset på arbejdsmarkedet er taget yderligere til det seneste år. Presset på arbejdsmarkedet er kommet ned siden 2022.

De kommende år er der gode forudsætninger for, at lønstigningerne vil aftage, fordi der er mindre pres på arbejdsmarkedet og en markant lavere inflation end for et par år siden. Inflationen forventes at stabilisere sig omkring 2 pct.

"Selvom presset på arbejdsmarkedet letter lidt, så er vi stadig i en situation med meget lav ledighed. Derfor er der behov for, at penge- og finanspolitikken samlet set ikke skruer op for aktiviteten. Set i det lys er det ikke et godt tidspunkt at lempe finanspolitikken i det omfang, regeringen foreslår i udspillet til finansloven for 2025," siger nationalbankdirektør Christian Kettel Thomsen.

I vores nye prognose forventer vi, at inflationen (HICP) i Danmark vil være 1,3 pct. i år, 2,1 pct. næste år og 1,8 pct. i 2026. Vi forventer, at væksten i BNP bliver 2,1 pct. i år, 2,3 pct. i 2025 og 1,5 pct. i 2026.

Nationalbankens nye analyser af dansk økonomi findes på Nationalbankens hjemmeside, nationalbanken.dk.

Pressehenvendelser kan rettes til kommunikations- og pressemedarbejder Teis Hald Jensen på telefon 3363 6066 eller på mail tehj@nationalbanken.dk.